Biserica Suediei interzice apelativul “Domnul”

by admin on

arhiepiscopa Suediei – Antje Jackelén

Directorul consiliului celei mai mari biserici creștine din Suedia a declarat că Dumnezeu este dincolo de ceea ce muritorii desemnează genul.

Biserica suedeză cere clerului său să folosească un limbaj neutru non-gen când se fac referiri la divinitatea supremă, trebuind în acesc caz să se abțină să folosească termeni ca “Domnul” sau “El”.

Hotărârea a fost luată ca rezultat al celor opt zile de consiliu director al Biserici și-și va face efectele începând cu 20 mai 2018, ziua Rusaliilor.

Biserica de Stat este condusă de o episcopă (femeie arhi-episcop) Antje Jackelen care a declarat unei agenții de presă suedeze că folosirea unui limbaj mai inclusiv fusese deja discutat[ ]naintea congresului din 1986:

“Teologic, noi știm că Dumnezeu se află dincolo de determinarea noastră a genului. Dumnezeu nu este uman, deci nu putem spune El sau Domnul”.

Evident, probabil o dată cu acestă nouă hotărâre cu fundament teologic (mai degrabă dracologic) vor fi modificate Biblia, Patericul, toate cărțile Sfinților Părinți, toate Sfintele Canoane, etc. Sau poate nu e nevoie, de vreme ce această biserică care se pretinde creștina oricum dorește să fie una modernă, corect politică, care nu mai are nicio legătura cu Iisus Hristos și cu creștinismul care a fost prima religie care a ridicat femeia la o demnitate egală cu bărbatul. Și nu doar femeia, ci toate clasele sociale defavorizate ale vremii: săraci, robi, pușcăriași, leproși etc.

Written by: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.