Melange-ul copților din Germania cu catolicii și protestanții

Felul de viata al coptilor l-a impresionat profund pe artistul Gunter Schmidt-Riedig.

Dupa ce a iesti la pensie, sculptorul in lemn cauta o casa pentru statuile lui. A gasit-o aici. Majoritatea lucrarilor lui se afla in biserici din Germania si Elvetia. Cu restul, a echipat biserica coptilor. Nu doar sculpturile lui de lemn si-au gasit o casa: artistul – protestant prin botez – s-a mutat de asemenea aici cu sotia sa. Are chiar si un atelier in manastire multumita parintelui Daniel.

„Acum eu si sotia apartinem Bisericii Copte. Am fost miruiti de preot. Dar nici nu a trebuit sa parasim Biserica Protestanta. E ca si cum ai avea dubla nationalitate. Apartinem la doua culte. Si asta mi se pare atat de deschis si atat de binevenit la Biserica Copta. E minunat”

Ierarhii Bisericii Ortodoxe care sunt ecumenisti, in raspunsul dat credinciosilor care le reprosaza erezia ecumenista, aduc mereu justificarea: trebuie sa dialogam, trebuie sa aratam credinta noastra altora, altfel cum se pot intoarce?

Cu toate acestea, de zeci de ani de zile de cand exista ecumenismul, nici un convertit nu s-a intamplat din cauza „discutiilor” si eterodocsii nu au dat nici un pas inapoi in ratacirile lor. Ba mai mult, cazurile exceptionale de convertire sincera – atunci cand s-au intamplat – au avut ca motivatie tocmai cautarea adevarului si respingerea religiei in care s-au nascut in randul celor convertiti. Toti catolicii si protestantii convertiti la ortodoxie dau marturie de ratacirea in care au fost si au devenit cei mai ferventi aparatori ai traditiei ortodoxe.

In documentarul realizat de Deutsche Welle avem insa un exemplu de ecumenism cu totul nefericit: o comunitate  de copti au cumparat o manastire catolica (mai putin biserica care le-a ramas catolicilor) si isi fac slijbele in proximitatea acestora, avand permanent contacte si „experiente” ecumeniste cu acestia. Ba chiar, coptii au „convertit” si un protestant care insa declara ca el nici nu a trebuit sa renunte la protestantism, are dubla „nationalitate”.

„După roadele lor îi veţi cunoaşte” (Matei 7,16)

2 răspunsuri la „Melange-ul copților din Germania cu catolicii și protestanții”

  1. Frate draga.

    Asa cum stim, coptii nu sunt ortodocsi(drept maritori) asa cum se pretind. Ei sunt monofiziti. Pentru un ortodox nu e deosebire mare intre un catolic si un copt: primul s-a rupt de la trupul Sfant al Bisericii in 1054 pentru a sustine o erezie , al doi-lea mult mai inainte la Sinodul 4 Ecumenic, ambii prin ereziile lor aduc insulta Dumnezeirii.
    Problema cea mai mare in zilele noastre sunt de fapt subtilele erezii care au aparut sub masca ortodoxiei curate. Ma referi in principal la serafim rose si tot ce a radiat din acea „manastire” spurcata si smintita. In scriptura se spune ca pomul se cunoaste dupa roade. Roadele pe care le-am vazut pana acum sunt fanatismul, mandria (se cred singurii adevarati ortodocsi) dezbinarea si altele la fel. Pomul se cunoaste de asemenea si dupa samanta. Samanta e un homosexual care s-a facut preot si din pozitia asta a inceput nu numai sa predice dupa mintea sa ci sa si imprastie in lume otrava sa picurata in paharul de apa curata al ortodoxiei. Ce a rezultat, este o apa care arata curata, dar care e otrava. Si una din cele mai perfide otravuri pecare diavolul ni le-a pregatit pana acum. Putem vedea cat s-au raspandit scrierile acestui eretic spurcat in ortodoxie, ca o boala venerica. Multe sit-uri ortodoxe promoveaza scrierile care au pornit de la acea „manastire” Atat el cat si celalalt smintit, podmosanski au reusit sa otraveasca in special multi romani care le-au cazut in plasa, momindu-i si cu icoanele sfintilor romani si ale martirilor inchisorilor comuniste . S-au folosit de orice si oricine ca sa se indreptateasca si in felul asta oamenii le-au cazut in plasa fara sa isi dea seama si astfel au devenit vrajmasi ai fratilor lor dar si ai lui Hristos . Sunt multe de spus despre smintelilelor, dar ma voi opri aici.
    Ce e important deretinut e ca trebuie sa fim foarte atenti in aceste vremuri si sa cautam in special ce e bun si verificat si aia sa folosim. Nu avem nevoie de invataturi noi, „adaptate” vremurilor noastre. Mai bine sa mancam o mamaliga sanatoasa (asta ar fi invatatura sfintilor parinti ai Bisericii) decat sa ne delectam cu pireuri cu chimicale (chiar daca au nume exotice si vin din america) care in timp ne distrug ficat si rinichi si ne dau cancer. Garantat cu mamaliga o sa ne fie mult mai bine tuturor, si lasa-i pe ailalti sa ne considere inapoiati sau cum or vrea, ca asta nu o sa ne afecteze nici un fir de par (poate numai sa ne intristeze cand ii vedem imbolnavindu-se cu mana lor)
    Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *