Biserica Suediei interzice apelativul „Domnul”

arhiepiscopa Suediei – Antje Jackelén

Directorul consiliului celei mai mari biserici creștine din Suedia a declarat că Dumnezeu este dincolo de ceea ce muritorii desemnează genul.

Biserica suedeză cere clerului său să folosească un limbaj neutru non-gen când se fac referiri la divinitatea supremă, trebuind în acesc caz să se abțină să folosească termeni ca „Domnul” sau „El”.

Hotărârea a fost luată ca rezultat al celor opt zile de consiliu director al Biserici și-și va face efectele începând cu 20 mai 2018, ziua Rusaliilor.

Biserica de Stat este condusă de o episcopă (femeie arhi-episcop) Antje Jackelen care a declarat unei agenții de presă suedeze că folosirea unui limbaj mai inclusiv fusese deja discutat[ ]naintea congresului din 1986:

„Teologic, noi știm că Dumnezeu se află dincolo de determinarea noastră a genului. Dumnezeu nu este uman, deci nu putem spune El sau Domnul”.

Evident, probabil o dată cu acestă nouă hotărâre cu fundament teologic (mai degrabă dracologic) vor fi modificate Biblia, Patericul, toate cărțile Sfinților Părinți, toate Sfintele Canoane, etc. Sau poate nu e nevoie, de vreme ce această biserică care se pretinde creștina oricum dorește să fie una modernă, corect politică, care nu mai are nicio legătura cu Iisus Hristos și cu creștinismul care a fost prima religie care a ridicat femeia la o demnitate egală cu bărbatul. Și nu doar femeia, ci toate clasele sociale defavorizate ale vremii: săraci, robi, pușcăriași, leproși etc.

Un răspuns la „Biserica Suediei interzice apelativul „Domnul””

  1. Nu inteleg rostul articolului. Ce putem vedea aici e o femeie desfranata care ia hotarari desfranate si la ce altceva ne-am putea astepta de la cineva care nu respecta un minimum de decenta ceruta unei femei crestine. Daca esti un minim de crestin (desi de fapt ori esti crestin, ori nu esti dar acesta e un subiect foarte vast) citesti macar Biblia (si stii ca sursa ei este Sfanta Traditie, care este mentionata in multe locuri si in multe moduri in Sfanta Scriptura). In Biblie se spune clar ca nu ai voie sa schimbi nimic, nici macar o virgula si ca tot ce este scris acolo trebuie urmat si toate poruncile respectate, pentru ca cine calca o singura porunca, s-a facat calcator a toate poruncile.
    Deci, uitati-va la acea poza, si cititi 1 Corinteni 11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *